De gezondheidsvoordelen van een zoutkamer

Een zoutkamer is voor veel mensen nog iets heel onbekends, en dat is heel jammer want het kan voor sommige mensen heel veel gezondheidsvoordelen bieden. Bij de Halo Clinic in Zaandam en Heemstede (haloclinic.nl) kun je de zogenoemde halotherapie ervaren, wat met andere woorden ademhalingstherapie of zoutkamersessies is. Halotherapie in een zoutkamer helpt goed bij ademhalingsproblemen zoals:

  • Benauwdheid
  • Aanhoudende hoest
  • Kortademigheid
  • Stress
  • Taai slijm in de keel en longen

Maar niet alleen bij bovenstaande relatief milde klachten kan halotherapie werken, het is namelijk ook bewezen effectief bij ernstigere ziektebeelden zoals astma, bijholteontsteking en cystic fibrose. En wat denk je dan klachten met betrekking tot allergieën en hooikoorts? Je zou dus kunnen zeggen dat alle loongerelateerde klachten tot op zekere hoogte kunnen verminderen of zelfs oplossen met behulp van therapie in een zoutkamer. Bij de Halo Clinic kun je terecht voor deze speciale therapievorm. Ze hebben namelijk meerdere zoutkamers in hun praktijk, die ze inzetten bij mensen met een of meerdere van bovenstaande klachten. Ze zien heel veel mooie resultaten, zelfs bij mensen die al jarenlang long- en ademhalingsgerelateerde klachten ervaren, wat voor hun een bevestiging is dat de zoutkamer therapie effectief is. Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt en wat je algemene fysieke gesteldheid is. Halotherapie is namelijk heel erg veilig, 100% natuurlijk en absoluut niet belastend voor het lichaam, integendeel. Het is zelfs een veel natuurlijkere en daardoor logischer alternatief voor medicijnen. Veel mensen merken al na een paar behandelingen dat ze minder of geen medicijnen meer nodig hebben, en dat is heel veel waard, want medicijnen hebben meestal ook nare bijwerkingen.

Natuurlijk hulpmiddel bij astma

Veel mensen met astma zijn op zoek naar een natuurlijk medicijn omdat de reguliere medicijnen die ze gebruiken niet altijd het gewenste effect hebben, of omdat ze de bijwerkingen heel erg naar vinden. Halotherapie in een zoutkamer is dan het perfecte alternatief. Met behulp van halotherapie kun je namelijk symptomen als kortademigheid en benauwdheid aanzienlijk verminderen, waardoor je je pufjes minder hoeft te gebruiken. Veel cliënten die gebruik maken van de zoutkamer van de Halo Clinic melden dat ze sinds ze daarmee zijn gestart ze veel minder voorgeschreven astma medicijnen gebruiken, doordat ze door deze therapie veel vrijer konden ademen. Halotherapie is namelijk geen symptoombestrijding, maar helpt daadwerkelijk de longen te reinigen, door onder andere het taai slijm op te lossen, de ontstekingen in de luchtwegen te verwijderen en bacteriën te vernietigen. Het is een natuurlijke methode om van long- en ademhalingsklachten af te komen.

Therapie in een zoutkamer gratis proberen

Als je ook ademhalingsklachten ervaart, op welke manier dan ook, kun je bij de Halo Clinic gratis een eerste therapiesessie in de zoutkamer krijgen. Je kunt dan zelf ervaren wat het met je ademhaling doet en of het verlichting geeft. Hoeveel behandelingen je nodig hebt is afhankelijk van (de ernst van) je conditie. Vraag gerust eens een informatiegesprek aan over de zoutkamer en probeer de gratis sessie uit om te kijken wat het met je doet. Op die manier neem je je gezondheid in eigen handen en kun je afkomen van de voorgeschreven medicijnen met hun nare bijwerkingen, door je longen op een natuurlijke wijze schoon te houden.